Ærø Elsker Cykler

Ærø Elsker Cykler – Bike Friends

cykelvenner_oehavet
På Ærø ønsker vi, at du som cyklist føler dig både tryg, velkommen og i gode hænder.

Vis Ærø Elsker Cykler – Bike Friends på et større kort

Der er masser af steder på Ærø, som tilbyder cyklisten noget ekstra – og hvor du vil føle dig ekstra forkælet. De steder kan du finde på dette kort> 

Det røde skilt med cyklen viser, hvor du som cyklist kan finde lige præcis dét ekstra, som du kan have brug for, når du pløjer dig igennem Ærøs landeveje.

Vil du være Bike Friend?

Cykel venner eller Bike Friends-ordningen er en frivillig ordning, hvor overnatningssteder, butikker og spisesteder tilbyder at være service station for cykelgæster fra nær og fjern. Som basis skal der tilbydes adgang til pumpe og drikkevand i tidsrummet kl. 7 til 22. Desuden kan du vælge at tilbyder andre former for ydelser. Som fx:

  1. Pump cyklen
  2. Lån lappegrej
  3. Salg af cykelkort
  4. Fyld vandflasken
  5. Adgang til Toilet
  6. E-bike station

Hvad du som Bike Friend tilbyder, skal fremgå tydeligt af din hjemmeside. Mærkningen gælder for to år ad gangen, hvor du forpligter dig til, at dit sted stiller de faciliteter til rådighed, som du har lovet for den enkelte periode (ved at krydse af i skemaet, udvælger du de kriterier, du vil tilbyde.)

Skemaet får du hos Ærø T&E eller hos Naturturisme I/S. Når denne seddel er udfyldt og informationen samt logo for Bike Friends er sat på din hjemmeside, får du et klistermærke til dit vindue/din virksomhed. Hvert andet år, kan du vælge, om du og din virksomhed igen vil være Bike Friend og få et nyt klistermærke.

 

Hvorfor blive en Bike friend?

Sammen løfter vi cykeltursimen i flok – og kan med en ekstra ordinær service være med til at løfte Fyn, Langeland og Ærø til et af Europa’s bedste cykelferie-destinationer.

For dig som virksomhed ? Ja, hvis Familien Jønsson fra Småland punkterer – så søger de måske din service-station. Og alt imens den svenske familiefar knokler med dæk og lappegrej – har du måske solgt 4 is til den ventende familie!

 

Eksempler på ærøske cykelvenner:

 

Ærø Elsker Cykler

Det Gamle Værft i Ærøskøbing

Åbningstider – når Dannebrog vajer over havnetorvet – HELE ÅRET:

MANDAG TIL FREDAG FRA 10.00 – 15.30

Det Gamle Værft er en dynamisk og fleksibel oplevelses-institution, som gør alt for at forstærke de kulturelle oplevelser på Ærø.

Har i børn med, som gerne vil prøve alle de sjove aktiviteter – essesmedning, rebslagning, klap en fisk, glaskunst, tip en 13’er eller red en sømand- anbefaler vi, at I kommer senest kl. 15.00

Værftet er en socialøkonomisk virksomhed – derfor kan åbningstiderne i butikken variere.

 

Ærø Elsker CyklerGæstgiveriet i Bregninge

Se åbningstider her

Ta’ en pause og giv cyklen en opstrammer i Gæsgiveri Bregninge

Efter du har kæmpet dig igennem ‘de ærøske alper’, kommer du til Gæstgiveri Bregninge, Vester Bregninge 17.

Her serveres frokost, kaffe og kage og andre lækkerier. Nyd den dejlige have eller tag din sandwich med videre på turen.

Er blodsukkeret helt nede kan du tanke sodavand, is og slik i butikken.

Er det cyklen, der trænger til en opstrammer, kan du låne pumpe eller værktøj.

 

Ærø Elsker CyklerSøbygaard Museum

Åbningstider
12. april – 1. juni alle dage kl. 10.00-16.00

2. juni – 29. august  kl. 10.00-17.00

30. august – 19. oktober  kl. 10.00 – 16.00

Herregården Søbygaard blev opført af Hertug Hans den Yngre omkring 1580, for hvad skulle en hertug dog gøre uden et jagtslot?

Søby Volde og hovedgård er et renæssanceherregårdsanlæg med imponerende kampestenssætnnger. Udsigten ud over Vitsø sø er prægtig.

På Søbyggard er der forskellige arrangementer og udstillinger, bl.a ‘Kys Frøen’, som er en aktivitet for hele familien.

Her kan man vælge imellem 10 forskellige aktiviteter med udgangspunkt i naturen og Søbygaards historie.  I får udstyr og en udførlig vejledning med, så I er klædt på til at gå på opdagelse.

I den lille café kan der købes is, kaffe og kolde drikke – spisepladser udenfor.

Entré (Giver adgang til Kys Frøen og Søbygaards øvrige udstillinger)

Voksne – kr. 50,00
Grupper over 10 voksne – kr. 40,00

Børn under 18 år – kr. 20,00

 

Ærø Elsker CyklerFies Strik

Man skal ikke gå ned på garn – og det gør du bestemt ikke i Albertslykke, når du besøger Fies Strik, hvor der ikke lægges skjul på, at man er bidt af et par gale strikkepinde

Fies Strik ligger ud til landevejen – tæt på Søby. En hyggelig butik med et stort udvalg, hvor der lægges vægt på den personlige betjening og vejledning. Her kan du få lov til at låne en cykelpumpe, få fyldt vanddunken og du må gerne låne et toilet.

Og når du har investeret i udstyr til den lavteknologiske – men dog yderst hyggelige og udfordrende – beskæftigelse, som strikning jo rent beset er, kan du nyde udsigten til en af Ærøs hyggeligste landsbyer, Leby, mens du slår masker op på pindene.

 

Den Gamle Købmandsgård i Ærøskøbing

Fyld kurven og mæt sanserne med en bid af Ærø i Den Gamle Købmandsgård

Kig ind i Den Gamle Købmandsgaard i Ærøskøbing og oplev den ægte smag af Ærø. Her finder du  samlet alt det bedste fra øen på ét sted.

Nyd atmosfæren og mangfoldigheden i dette smukke, indendørs marked, hvor fristelserne står i kø.  I ceféen kan du købe lækre sandwiches og ‘kaffe-to-go’ til din videre tur igennem det ærøske landskab.

Kom forbi købmandsgården, så får du garanteret en smagsprøve på de gode ærøske produkter!